Café Sientje in Apeldoorn voert actie voor Circus Renz

Café Sientje in Apeldoorn trekt zich het lot aan van het noodlijdende Circus Herman Renz. Eigenaar Gilbert Pieper van café Sientje organiseert op 21 september een benefietoptreden in de circustent van Renz in Eindhoven.

Circus Renz heeft een belastingschuld van 130.000 euro en kampt met tegenvallende bezoekersaantallen en steeds hogere kosten. Eigenlijk had de schuld aan de Belastingdienst vandaag afgelost moeten zijn, maar het circus heeft een maand langer de tijd gekregen om de schuld te voldoen. Circusdirecteur Milko Steyvers hoopt dat het benefietconcert 50.000 euro in het laatje brengt.

‘Erg wat er gebeurt’
‘Mijn ouders zijn bevriend met de circusfamilie’, legt eigenaar Pieper van café Sientje in Apeldoorn uit. ‘Ik vind het erg wat er gebeurt. Het oudste circus van Nederland moet behouden blijven. Met een paar artiesten die regelmatig in het café komen, hebben we het erover gehad hoe we die mensen kunnen helpen. Vanochtend hebben we besloten om ervoor te gaan.’

Hollandse sterren treden belangeloos op
Sterren uit de Hollandse hitparade, zoals Grad Damen, Henny Thijssen, John West, Tino Martin, Stanley Hazes, Stef Ekkel, Mike Peterson, Mick Harren, de Basily Boys en Gerard Palts, treden op bij het benefietconcert voor circus Herman Renz. Volgens initiatiefnemer Pieper start vrijdag pas de kaartverkoop, maar komen de reserveringen nu al binnen.

Bassie en Adriaan
Renz toert al sinds 1911 door Nederland. Daarmee is het het oudste nog bestaande circus van ons land. Renz balanceerde eerder al enkele keren op de rand van de afgrond, maar het lukte telkens om het bedrijf op de een of andere manier voort te zetten. Een hoogtepunt uit de lange geschiedenis van het circus vormden de jaren zeventig en tachtig, toen Renz met artiestenduo Bassie en Adriaan grote successen behaalde. Er werken nu nog 65 mensen.

Bron: Omroep Gelderland

×