Gerard Palts lanceert échte Hollandse meezinger!

Gerard Palts uit Apeldoorn wordt in het land ook wel de ‘jongen van de handel’ genoemd. Deze alias kreeg Gerard doordat hij in 2013 bekend werd met zijn gelijknamige hitsingle ‘Jongen Van De Handel’. Roy Donders prees het nummer in zijn reality-tv serie ‘Roy Donders Stylist van het Zuiden’ en omschreef het zelfs als zijn ‘lijflied’. Gerard, die wekelijks optreedt op de meest uiteenlopende feesten, bracht in 2015 het liedje ‘Julietta’ uit. Hoewel het liedje zeer goed werd ontvangen, wilde Gerard toch terug naar een type liedje als ‘Jongen Van De Handel’.

Gerard besloot hiervoor zelf de pen in de hand te nemen. Hij schreef de single in samenwerking met Frank van Etten, die overigens ook verantwoordelijk is voor de tekst van zijn hitsingle ‘Jongen Van De Handel’. Uit deze samenwerking ontstond het nummer: ‘Jij Bent Een Golddigger’. Het lied is een échte Hollandse meezinger en de accordeon is terug van weggeweest. Gerard zelf noemt zijn nieuwe single ‘Jij Bent Een Golddigger’ de natuurlijke opvolger van ‘Jongen Van De Handel’ en hoopt hier eenzelfde succes mee te boeken.

Bij de productie van zijn nieuwe single vertrouwt Gerard op zijn vaste team: Manfred Jongenelis is verantwoordelijk voor het arrangement, terwijl Blue Motion Media voor de productie van de clip – met Wendy van Hout in de hoofdrol – tekende. Tot slot wordt de promotie verricht door Nel van Olm.

Beluister de single via Spotify!

×