Gerard Palts & Frank van Etten komen met volkse versie op de ‘Uil van Minerva’

Na de verpletterende verkiezingsoverwinning gisteren van het Forum voor Democratie (FvD), waren alle ogen gisteren gericht op de speech van fractievoorzitter Thierry Baudet, waarin hij elitaire begrippen als ‘De Uil van Minerva’, ‘Boreale wereld’ en ‘oikofobie’. De dag na de verkiezingen ging het vooral over wat de woorden nou echt betekenden.

Dit bracht volkszangers Gerard Palts & Frank van Etten op een idee. Om de woorden voor het ‘gewone volk’, zoals Gerard Palts omschrijft, begrijpelijker te maken doken de Apeldoornse zangers de studio in en probeerden ze elitaire begrippen op een muzikale en volkse manier aan het gewone volk over te brengen.

Allereerst gingen ze op zoek naar de betekenissen van woorden, ‘want, zegt Frank van Etten, ik heb deze begrippen nog nooit gehoord’. Vervolgens zochten de twee naar een melodielijn en uiteindelijk kwam er een pakkende tekst bij. ‘Het is een mix van volks en elitair, stelt een glimlachende Gerard, die het vooral een ludieke actie vindt. Frank van Etten vult aan: ‘Deze begrippen zijn nog nooit in het levenslied verschenen en eerlijk gezegd verwacht ik ook niet dat dat in de toekomst zal gebeuren’.

Het resultaat was op donderdag 21 maart om 22:30 te zien bij Hart van Nederland op SBS6.

×